Ненадминливи разлики: Го сакате својот партнер, но се разидувате во овие работи! Тогаш врската е осудена на пропаст!

Колку и некој да ви се допаѓа, понекогаш односот со тој партнер не е за долги патеки…
Понекогаш љубовта сама по себе не е доволна. Потребно е меѓусебно почитување, грижа и заеднички работи кои двојката засекогаш ќе ги врзе. Ако тие допирни точки ги нема, врската кога тогаш ќе пукне.
Ова се најчестите знаци дека врската нема да успее:
1. Не верувате во исти работи
Тешко е да се биде во врска со некој кој има потполно други убедувања, очекувања од животот или цели од вас. Секако дека компромисот и прилагодувањето се можни, но прашањето е во која мерка е тоа можно да се одржува за да и двајцата партнери бидат задоволни. Сакате кариера или семеен живот?
Ако во тоа се разликувате, заедничката иднина е многу тешка и скоро неостварлива.Разликите како што се поддршка на различни политички партии па дури и различна религиска определеност можат да се надминат само ако луѓето се доволно зрели да ги почитуваат убедувањата на својот партнер.

2. Ве сфаќа здраво за готово
Гледате филмови кои ги избрал вашиот партнер, јдаете храна која тој сака да ја јаде, ги облекувате децата во облека за која знаете дека ќе му се допадне. А тој како да не е свесен за тоа. Тој едноставно сето тоа го зема како така и да треба да биде и како тоа да се подразбира. Жената чувствува дека нејзините желби, мислење и чувства се небитни, а ако ги искаже, често и се приговара дека драматизира.

3. Недостаток или непостоење на почитување
Недостаток или непостоење почитување меѓу партнерите може да се искаже на повеќе начини,а еден од нив е и статичност на врската. Ако сте во долга врска, а вашиот партнер бега од разговори за брак, многу веројатно е дека тоа што викендите ги минува со вас или се гледате неколку пати неделно за него е сосема доволно и дека не сака повеќе.
Но, исто така може да се одрази и на многу полоши начини како што е емотивно или вербално злоставување, или пасивно-агресивен настап. Некогаш злоставувањето е директно и агресивно и на тој начин партнерот всушност ве контролира. Во тие слуачи врската е осудена на пропаст.

4. На партнерот не му се важни вашите потреби
Се’ што правите – го правите бидејќи нему така му одговара. Тој очекува дека вие ќе ги сакате истите работи кои тој ги сака и зема, а ретко ги дава. Што е со вашите потреби? Кога последен пат ве прашал како сте го минале денот или се понудил да оди во набавка на продукти кои ви се потребни?

5. Зема, а ништо не дава
Од првиот ден се грижите за неговите потреби, се трудете да му бидете потпора и да му помагате кога помошта била потребна дури и кога не барал. Но, тогаш, кога вам ви притребала изостанала.

Исто така прочитајте

Македонски Ромео и Јулија:Муслиманка се верила со православец, но се’ било прекинато поради шокантна обврска

Момче (24) од Прилеп, си ја отворило душата и ја раскажал својата тажна приказна. Не …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *