Дома Останато МИ Тарагона 2018: Македонските борачи со тројна шанса за медали

МИ Тарагона 2018: Македонските борачи со тројна шанса за медали

74
Сподели

На 18-тите Медитерански игри што се одржуваат во шпанскиот град Тарагона, по трите медали кои ги освоија каратистите сега на ред се и борачите Македонскиот репрезентативец Магомедгад Нуров обезбеди пласман во финалето во категоријата со 97 килограми, во кое за златниот медал ќе се бори против Јанатоне Симони од Италија. Во исто време и Дејан Митров има шанса за медал бидејќи ќе се бори за бронзениот медал против Будра Мохамед од Алжир и тоа во категоријата до 74.кгр. И Бесмир Весели ќе има дополнителна шанса за медал бидејќи ќе се бори во репасаж против Канева Арон од Италија, а ако извојува победа ќе се бори за бронзениот медал против Тимураз Фриев од Шпанија. Претходно, македонските каратисти освоија три медали. Берат Јакупи стигна до најсјајното одличие односно златото, додека Жарко Арсовски и Ненад Келебиќ се закитија со бронзен медал. Фото за вовед: Видео: File sport_medit_igri_tonski.mp4Категорија: Спорт плусНовинар: Игор Трпески

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here