Home Љубов и Секс Лек против депресија: Секс за една ноќ?!

Лек против депресија: Секс за една ноќ?!

37
SHARE

Сексот за една вечер е исклучително полезен за машката, но и женската самодоверба, тврдат присхолозите. Порано се веруваше дека случајниот полов контакт може само да демотивира и да предизвика депресивно однесување, но научниците од Њујорк имаат друга теорија, а и докази. Имено, тие поканиле мажи и жени по случаен избор кои требало да водат дневник во следните 12 недели. Во него требало да ги пзаишуваат своите расположенија, опишувајќи ги највисоките моменти на среќа, како и најтажните. Каков бил резултатот? Речиси сите што имале секс за една ноќ го поставиле своето расположение на највисока точка. Високата сексуалност и случајниот секс дејствуваат како бариера против негативните емоции, депресија и фобии. Уште поголемо изненадување е тоа што нема значителна разлика помеѓу половите. Точно така, и кај жените се забележува истата позитивна промнена на расположението. И каков е заклучокот? Сексот за една вечер, секако со заштита, може да биде особено полезен!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here