Дома Љубов и Секс Зошто изневеруваат средовечните мажи?

Зошто изневеруваат средовечните мажи?

93
Сподели

Многу средовечни мажи решаваат да ја изневерат својата сопруга. Според статистиките неверството се зголемува секоја година и тоа со алармантна стапка.

Мажите генерално се повеќе склони кон вонбрачна афера, отколку жените. Според пресметките 60% од сите брачни двојки учествуваат во некоја форма на неверство во даден момент од својот брак.

Прашањето е: “Зошто?”

Еве 7 од најосновните причини за неверство од страна на мажите околу 40 години:

1. Кризата на просечната возраст

Овој таг се претвори во клише, но вистина е дека многу мажи кон крајот на 30-тите или почетокот на 40-те години имаат потреба од нова возбуда во вашиот живот. Вклучувајќи сексуален план тие почнуваат да сонуваат за нови авантури и доживувања.

2. Тоа е во природата на еден маж

Факт е дека за претставниците на посилниот пол, моногамијата е поголемо искушение.

3. Го прават од здодевност

Мажите се активни суштества и имаат потреба од нови немири и предизвици во животот. Тие ја сакаат играта на мачка и глушец.

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here