Најнови вести

ВМРО-ДПМНЕ со сите законски можности ќе се спротивстави на двојната јазична федерација

-Дозволете ми да најавам дека ќе ги користиме сите возможни уставни, правни, законски и деловнички можности за да се спротиставиме на носење закон кој што нема да донесе ништо добро за Република Македонија туку ќе воспостави двоен правен систем, двојно општество, двојна јазична федерација, рече Димовски.

Тој денес на прес конференција заедно со останатите пратеници од ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“ најавија дека ќе се спротистават на неуставниот закон за двојазичност како и на кршењето на сите процедури од страна на Талат Џафери по однос на овој закон.

Исто така прочитајте

Каква изборна кампања може да се очекува и кои теми ќе бидат најзастапени?

Фото за вовед: YouTube видео: Embedded video for Каква изборна кампања може да се очекува …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *